Nyheter
2017-04-03
Välkommen till årsmötet
Använd din superkraft på årets viktigaste pass!
2017-04-02
Friskisåret 2016 i backspegeln
Långläsning för nyfikna och närtidsnostalgiker.
2017-04-01
Få ut det mesta av din träning
PT Marcus 5 bästa tips.
2017-03-17
Vi söker fler hjältar
Bli värd på anläggningen.
2017-03-14
Hitta dina favoritledare
Ledarsöket tillbaka i passbokningen.
2017-03-02
Tack alla hjältar!
Ni inspirerar.

Fler nyheter

.


Våren är här, dagarna bli längre och det är lätt att längta efter träning utomhus. Personliga tränaren Marcus Wallanger ger fem tips för att du ska få ut det mesta av din träning.

 • Växla smart

  Är du en av dem som byter träningsform lagom till vårkanten är det klokt att inte gå ut för hårt i början. Låt kroppen få vänja sig vid löpningen, rullskidorna eller cykeln och låt kortare sträckor blir längre.

 • Ha en plan

  Lägga upp en hållbar plan för din träning. Ta hjälp av en PT eller en tillgänglig tränare för att hitta ett mål och ett bra träningsupplägg, så blir träningen mer motiverande. Att sätta mål tillsammans med en kompis kan också ge dig extra draghjälp. Kanske vill du springa den där sträckan lite snabbare i år eller träna två pass i veckan fram till midsommar? 

 • Styrketräna

  Lägg inte styrketräningen på hyllan bara för att du tagit fram cykeln. Förutom att du blir starkare så minskar styrketräning också skaderisken. Vill du inte hänga på gymmet eller på styrketräning i grupp kan du enkelt köra några övningar utomhus. Testa att göra armhävningar mot en bänk, knäböjshopp eller att hänga i en gren!

 • Ta hand om din kropp

  Lyssna på din kropp. Värker ena armen dagen du planerat att riva av ett megapass är läge att tänka om. Sätt på lite skön musik och ge dig ut solen för en skön promenad, en cykeltur eller några yogaövningar på altanen. Aktiv återhämtning gynnar både kropp och själ.

 • Ha kul

  Hitta träning som du tycker är rolig. Varför inte våga något nytt! Paddla kanot, testa ett av Friskis träna ute-pass eller ta dig till en hinderbana! Du kanske hittar din nya favorit i vår.Mer träningsinspiration

PT på F&S Stockholm Klättra dig stark! Inspireras av PT-tipset 8 övningar för bänkpress
In English Facebook Instagrambilder Friskispressen

Boka pass

För dig som vill boka pass och surfar via en mobil eller surfplatta rekommenderar vi vår mobilanpassade bokningssida.