Nyheter
2017-04-03
Välkommen till årsmötet
Använd din superkraft på årets viktigaste pass!
2017-04-02
Friskisåret 2016 i backspegeln
Långläsning för nyfikna och närtidsnostalgiker.
2017-04-01
Få ut det mesta av din träning
PT Marcus 5 bästa tips.
2017-03-17
Vi söker fler hjältar
Bli värd på anläggningen.
2017-03-14
Hitta dina favoritledare
Ledarsöket tillbaka i passbokningen.
2017-03-02
Tack alla hjältar!
Ni inspirerar.

Fler nyheter

.


2017

Februari: "Kraften från 92 700 hjältar"

Vi tror på varje individs inneboende kraft. Hela vår verksamhet bygger på människors lust och engagemang. Och du som medlem – du är en av våra hjältar. Tack vare din vilja och personlighet är F&S Stockholm den sköna och passionerade smältdegel vi är.

2016

December: "Ursäkta röran! Vi bygger framtidens Friskis."

Just nu utmanas Friskis&Svettis på ett sätt som vi aldrig gjort förut. Därför förändrar vi nu hela vår verksamhet. Vi ömsar skin och bygger om oss från grunden. Vår idé är densamma, men vi behöver hitta nya sätt för att förverkliga den.


November: "Inspriation sedan 1978"

Friskis&Svettis är en idé om vad som får människor att vilja röra på sig. Inte bara en gång, utan hela livet. Filosofin gör också att vi gör vissa saker annorlunda än andra träningsaktörer. Därför bjuder vi nu stockholmarna på träning.

"F&S-föreningar kämpar för överlevnad"

Sista augusti 2015 förändrades Friskis&Svettis förutsättningar drastiskt. En dom i Kammarrätten slog fast att föreningarna ska betala runt 60 miljoner kronor mer i skatt varje år. Bara för F&S Stockholm landar notan på 22 miljoner extra årligen. Friskisföreningar över hela landet står nu inför stora ekonomiska utmaningar och medlemmar på vissa orter riskerar att förlora sin förening. 

Augusti: "Inga pekpinnar på Friskis"

För mig är det oerhört viktigt att Friskis&Svettis alltid fortsätter att vara en frizon där vi möts, tränar och upplever rörelseglädje. Om du enbart äter snabbmat, följer en diet, dricker vin eller dricker Fanta lägger vi oss helt enkelt inte i. Inte heller vad du gör i livet i övrigt.

VÄGVAL:
Idrottsmodellen ger förutsättningar framåt

En större del av F&S Stockholms verksamhet kommer att läggas i dotterbolaget MiS. Syftet är att ge föreningen de bästa förutsättningarna för att kunna fortsätta skapa rörelseglädje för alla.


April: "
Vi ska ständigt vara i rörelse" 

Mycket har hänt under året. Vår verksamhet är imponerande, omfattande och innehållsrik. Vi har öppnat en anläggning i Abrahamsberg, erbjudit rekordmånga pass, och skapat en digital
kö som blivit succé.

ÅRSMÖTET 2016:
Medlemsförslagen som blir verklighet

Ännu mer lättillgänglig träning, mer träning för äldre, mer medlemsdemokrati och speciella tider för lugnare träning. Här är föreningens framtidsplaner och medlemsförslagen som blir verklighet. 


Mars:
"Du gör oss ännu bättre"
 

Visste du att det är enskilda medlemmars förtjänst att du numera kan träna korta pass på Friskis? Att du kan boka ännu fler pass än tidigare och dessutom kan köa till de som är fullbokade?


Januari:
"Stämningen gör oss bäst i test" 

”Tack tack tack du generösa funktionär som lånade ut dina skor till mig idag!”, skriver en medlem på vår Facebooksida, och jag tycker att kommentaren säger något om stämningen på Friskis. Den som många känner men som kan vara svår att sätta ord på.

2015

Oktober:
"Vi kan alla göra något!"

Ibland möter man verkligheten oerhört påtagligt. Jag har börjat pendla mellan Stockholm och Uppsala. En dag i september hastar jag som vanligt av tåget på perrong 4 men stannar i steget.


September:
"Vilken träning får dig att le?"

Träna i grupp efter jobbet, ett kortpass på lunchen eller ensam i gymmet en tidig morgon? Vad som får dig att känna träningsglädje är personligt. Det gäller att hitta sättet som funkar bäst i ditt liv för att glöden inte ska slockna.


Juni: "
Passa på att ladda batterierna"

Midsommar står för dörren. Vi lämnar en ovanligt intensiv och händelserik vårsäsong bakom oss och blickar framåt.


Juni: "
Att leda pass ger en otrolig energi"

Jag var 19 år när jag blev friskisledare. Från början var det träningen som var grejen. Jag utbildades och lärde mig massor. Att leda pass fick mig att utvecklas, både som ledare och som människa.


ÅRSMÖTET 2015
Miljö och mer träning i fokus

Föreningen ska undersöka möjligheterna för Svanenmärkta anläggningar och delbetalning av PT-timmar. Det beslutades på lördagens årsmöte.

April: "Vår särart är vår styrka"

När jag tillträdde som ordförande för ett år sedan var ett av mina huvudmål att fortsätta värna om det ideella engagemanget. Engagemanget är garantin för att vi brinner för det vi gör; för att en helhjärtat hängiven människa möter dig i entrén, inspirerar dig på gymmet och leder dig på gruppträningen.


Januari:
"Dina förslag gör skillnad"

Friskis&Svettis Stockholm är Sveriges största idrottsförening med över 85 000 medlemmar. Det motsvarar antalet invånare i Norrköping eller lika många som ryms i Globen och Friends Arena tillsammans! Det tycker jag är riktigt häftigt.


2014
December: "Nyheter som nyårslöfte"

Året går mot sitt slut och på anläggningarna märks det att allt fler vill träna i grupp eller inomhus.

September: "Med hjärtat på rätta stället"

Friskis&Svettis Stockholms styrelse har precis haft en strategikonferens där föreningens framtid har diskuterats och vissa riktlinjer ritats upp för de nästkommande tre åren.

Juni: "Vi vill bygga vidare på ditt engagemang"

Mina första två månader som ordförande för Sveriges största idrottsförening har flugit förbi i en rasande fart. Styrelsen har hunnit träffas ett flertal gånger i olika mötesformer sedan årsmötet.

Susanne Jidesten ny ordförande

Säg hej till Susanne! På Friskis&Svettis Stockholms årsmöte den 24 april 2014 valdes Susanne Jidesten till ordförande. Hon efterträder Christopher Friis och har redan tillträtt sin nya roll.

Susanne Jidesten, styrelseordförande i F&S Stockholm

Har du frågor eller vill veta mer?

Välkommen att kontakta styrelsen med dina frågor.
Här kan du läsa mer om föreningens årsmöte och medlemsdemokrati.


Läs också: Susanne om besluten på årsmötet 2016.
In English Facebook Instagrambilder Friskispressen

Boka pass

För dig som vill boka pass och surfar via en mobil eller surfplatta rekommenderar vi vår mobilanpassade bokningssida.